Plakinstructie

Plakinstructie

Muurcirkel/behangcirkel plakken

Muurcirkel/ behangcirkel bevestigen

Je plakt de behangrcirkel snel en eenvoudig bubbelvrij op elke gladde ondergrond.

Geef de babykamer een finishing touch met deze prachtige ronde muurcirkels. Cirkels zijn helemaal hip en deze ronde wanddecoratie fleurt je kinderkamer mooi op zonder dat je veel geld uit geeft. De behangcirkels zijn een goede oplossing om met een beperkt budget een mooie look aan de babykamer te geven. Ze zijn te krijgen in verschillende afmetingen zodat er altijd één passend is voor jouw muur.

Onze muurcirkels bestaan uit één geheel en zijn makkelijk te plaatsen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Eenvoudig bubbelvrij plakken

Je plakt de behangrcirkel snel en eenvoudig bubbelvrij op elke gladde ondergrond. Het materiaal is bovendien waterbestendig en nagenoeg scheurvast, terwijl de speciale lijmlaag niet hard-hechtend is. Daardoor tast het onderliggende verflagen of behang niet aan.

muurcirkel opplakkenPlakinstructie: Haal de achterkant van de sticker een stukje naar beneden en vouw deze om. Plak nu de onder- of bovenkant van de sticker op de juiste plek stevig vast op de muur. Haal nu aan de achterkant het omgevouwen stuk voorzichtig enkele cm’s naar beneden en wrijf de sticker langzaam van boven naar beneden tegen de wand met je hand of gebruik een hiervoor een (bank)pasje (zonder braampjes!). Wrijf de naden weg van binnen naar buiten. Grote behangcirkels zijn het beste te plakken met 2 personen.

Montage instructie ophangplaat Forex

Aan de slag met de montage

De ophangplaten worden als complete set geleverd, inclusief twee afstandhouders, een muurhaak, een plug en een schroef. Bij de downloads hieronder vind je de montage-instructie, waarin staat hoe je de ophangplaten aan een paneel bevestigd.

 

1234

 

Stap 1: Verwijder de beschermfolie (indien aanwezig). Ontvet daarna het gedeelte waar de ophangplaat bevestigd wordt, dit doe je met schoonmaakalcohol of ammonia (verdund met water). Tip: Gebruik geen zeep of dergelijke

Stap 2: Verwijder de sticker aan de achterkant zodat de plaklaag tevoorschijn komt. Om een optimaal eindresultaat te kunnen behalen wordt er een kamertemperatuur geadviseerd.

Stap 3: Plak de montageplaat op het zojuist ontvette gedeelte, druk deze gedurende 20 seconden goed aan.

Stap 4: Ondersteun de montageplaat gedurende 60 minuten met een object van 15 kg. Dit is van belang om de plaklaag te laten uitharden.

Muursticker plakken

Muursticker plakken

Geef de babykamer of kinderkame een finishing touch met een leuke muursticker.

Je kunt onze muurstickers aanbrengen op onder andere glad stucwerk, behang, het overgrote deel van muurverf- en latexsoorten, glasvezel- of vliesbehang (glad), houten afwerk wanden (glad), glas, plastic, metaalsoorten waaronder aluminium, deuren en keukenkasten. Een muur met een lichte structuur is op eigen risico.

De stickers plakken niet goed op ruw beton, water en vuilafstotend verf of behang, grove structuurmuurverf en granol.

Als de ondergrond pas is geverfd, moet je minstens vier weken wachten tot de verf volledig is uitgehard.

Op andere oppervlakten zal het de ene keer wat beter lukken dan de andere. Als de sticker niet goed plakt, adviseren wij spuitlijm voor het vergroten van de lijmkracht. Spuitlijm is te verkrijgen bij elke doe-het-zelf zaak.

Ook kan lijm op waterbasis gebruikt worden, wanneer de randen los laten. Te denken valt aan een prittstift. 

Plakinstructie:

  • Bepaal waar de sticker moet komen. Plak (grote) stickers NIET direct boven baby ledikantjes of wiegjes. Wanneer de stickers loslaten en boven op de baby vallen, kan dit gevaarlijke situaties opleveren.
  • Zorg dat de ondergrond goed schoon en droog is.
  • Haal de achterkant van de sticker een stukje naar beneden en vouw deze om (kleine stickers kunnen in 1 keer van het vel gehaald worden). Pas op dat de sticker niet dubbelvouwt of knikt. Werk niet te snel, de sticker kan scheuren of uitrekken als je de achterkant te snel verwijderd.
  • Plak nu de bovenkant van de sticker op de juiste plek stevig vast op de muur. Haal nu aan de achterkant het omgevouwen stuk voorzichtig enkele cm’s naar beneden en wrijf de sticker langzaam van boven naar beneden tegen de wand met je hand of gebruik hiervoor een (bank)pasje (zonder braampjes!) of een schone droge doek.
  • Wrijf de naden weg van binnen naar buiten.
  • Eventuele luchtbellen kun je met een scherpe naald doorprikken.
    Grote muurstickers zijn het beste te plakken met 2 personen.

 

Let op: wij kunnen geen geld retourneren indien de muurstickers loslaten nadat zij op oneffen en/of ruwe ondergronden, zoals spachtelputz, structuur, vliesbehang e.d. of op een niet goed gedroogde muur zijn geplakt!

 Stickers buiten het bereik van kleine kinderen houden.

Geboortesticker raam plakken

Geboortesticker raam plakken

Zeer eenvoudig luchtbelvrij aan te brengen, te herpositioneren en te verwijderen zonder lijmresten achter te laten op het raam.

De sticker wordt aan de buitenkant van het raam geplakt. Maak het raam goed schoon en vetvrij.
geboortestickerDe stickers zijn voorgesneden, verwijder de sticker van de achtergrond door de sticker iets te buigen zodat je ziet waar de snijlijn loopt.
De geboortesticker is zeer eenvoudig luchtbelvrij aan te brengen, te herpositioneren en te verwijderen zonder lijmresten achter te laten op het raam. Doordat de lijm niet egaal is maar uit “dotjes” bestaat ontstaan er kleine luchtkanaaltjes. Gewoon met de hand aanwrijven is voldoende, eventuele luchtbellen worden via de luchtkanaaltjes in de lijm afgevoerd. Verkeerd geplakt? Geen probleem! De sticker kan voorzichtig verwijderd en nogmaals geplakt worden. Grote stickers zijn het beste te plakken met 2 personen.

 

Vinyl

Vinyl

Benodigdheden:

✰ een stofvrije doek
✰ ontvettingsmiddel
✰ evt. rolmaat
✰ schilderstape (of andere zwakklevende tape)
✰ (bank)pasje (zonder braampjes!)
✰ evt. een speld

Statische sticker/raamfolie (herbruikbaar)

Statische raamfolie

 

Benodigdheden:

✰ een stofvrije doek
✰ ruiten reiniger
✰ evt. plantenspuit
✰ (bank)pasje (zonder braampjes!)

Flessensticker

Flessenlabel

 

Benodigdheden:

✰ een stofvrije doek
✰ ontvettingsmiddel
✰ (bank)pasje (zonder braampjes!)
✰ evt. een speld